Helsingin Sanomien väite: ”Kuntavaalin tulos merkitsee paluuta kolmen suuren puolueen malliin” – on mielestäni absurdi, järjetön.
Spekulointi siitä miltä puolueelta “nukkuvien puolue” verotti vaalituloksen kannatuslukuja edellyttää vertailuvaalien valintaa; eli kunnallisvaalit kunnallisvaaleihin, eduskuntavaalit eduskuntavaaleihin ja presidentinvaalit presidentinvaaleihin.
Oletus, että nukkuvien kadonneet äänet olisi kunnallisvaaleissa pois perussuomalaisilta, arvailu ei ole realistinen.
Eduskuntavaaleissa perussuomalaiset edustivat MUUTOSTA ensiksikin “vanhaan menoon”, eli kolmen suuren valtakolmion hajottamiseen. Toiseksi hallituspuolueeksi yltämistä.
Miten kävi? 560 000 kansalaisen muutostahto pelattiin kuuden puolueen sixpack-hallituksen muotoon; demokratia, eli kansanvalta katosi välittömästi vaalituloksen virallisen vahvistamisen jälkeen… Eräiden persuedustajien sekoilut ovat tuottaneet toki pettymystä niiden äänestäjien ksekuudessa jotka uskoivat muutoksen voimaan.
Näiden kunnallisvaalien “kadonneita” ääniä ei voida kohdistaa perussuomalaisilta poisjääneiksi. Puoluekannatuksen vertailua pitää voida tehdä vain edellisiin ja nyt käytyihin kunnallisvaaleihin. Nimittäin, jokaisden puolueen tai vaaliliiton on kannatuksensa hankittava erikseen kunnallisvaaleissa, erikseen eduskuntavaaleissa ja erikseen prseidentinvaaleissa. Mitään ns. “perittyjä” äänestäjiä EI OLE.
Jokaisessa vaalissa puolueet saavat tosiasiassa kerta kerralta UUDET POHJAT kannatukselleen.
Mediassa on hätiköiden julistettu mm. että on palattu “vanhaan kolmikantaan”. Väitehän on absurdi, järjetön.
•Eduntavaalien paikkajako eduskunnassa EI MUUTU kunnallisvaalien vuoksi.
•Kuntien ja kaupunkien valtuustoissa tapahtui SUURI valtarakenteiden murtuminen hyvin monessa kunnassa ja kuntayhtymässä; perussuomalaisista tuli merkittävä kuntapuolue.
Äänestämättä jättäneet ovat nuoria, ikääntyneitä, suuri joukko syrjäytyneitä, joille mitkään vaalit eivät tuo parannusta elämänlaatuunsa ja tulevaisuuteensa.
Pitää myös muistaa, että kunnallisvaalit ovat ensisijassa henkilövaalit ja vasta toissijaisesti puoluevaalit, jos lainkaan… Enemmistöllä äänestäjistäkin politiikasta tiedontaso on olematon.
.