Ulosoton perintätulos ylittänyt miljardi euroa

Ulosoton asiakasmäärät ja perintätulot kasvoivat viime vuonna, kertoo Valtakunnanvoudinvirasto. Perintätulos oli nyt kaikkien aikojen korkein.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ulosotossa-kaikkien-aikojen-suurin-perintäpotti-–-nyt-näkyy-ikävä-ilmiö-”johtuu-kulutusluottojen-ja-pikalainojen-yleistymisestä”/ar-BBV5Gkn?ocid=spartanntp

Ulosottoon saapui vuonna 2018 noin 3,4 miljoonaa asiaa, mikä on noin 2,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eri velallisia ulosotossa oli vuonna 2018 noin 577 000, missä on lisäystä edellisvuoteen 3,4 prosenttia.
Ulosoton perintätulos kasvoi vuodesta 2017 lähes viisi prosenttia ollen nyt yli 1,1 miljardia euroa. Valtakunnanvoudinviraston raportin mukaan perintätulos oli nyt kaikkien aikojen korkein. Vuosi 2018 oli seitsemäs peräkkäinen vuosi, jolloin perintätulos ylitti miljardi euroa.

Perintätulos kuvaa rahamäärää, jonka ulosottovirastot ovat saaneet tilitettyä velkojille vuoden aikana.
Velallisista valtaosa, noin 519 000 velallista, oli luonnollisia henkilöitä, ja yrityksiä ja yhteisöjä noin 58 000. Luonnollisten henkilövelallisten määrä kasvoi viime vuonna 3,5 prosenttia, oikeushenkilövelallisten määrä puolestaan 2,5 prosenttia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa