”Maankamaralle”

Suomen eduskunnan istumajärjestys oikea?

Jussi Halla-aho: Uusi kansallismielinen ryhmä syntymässä, mukana 9 puoluetta – ”Nyt näyttää hyvältä”

Europarlamenttiin on todennäköisesti syntymässä uusi kansallismielinen, maahanmuuttokriittinen puolueryhmittymä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo, että mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut yhdeksän puoluetta yhtä monesta EU-maasta.
”Tarkoitus on keskustella keskiviikkona Brysselissä kaikkien mukaan ilmoittautuneiden puolueiden edustajien kesken tästä aiheesta. Nyt näyttäisi toistaiseksi aika hyvältä”, Halla-aho sanoo hankkeen tilasta.

Onko keskiviikon keskusteluissa kyse Italian sisäministerin Matteo Salvinin ja Lega-puolueen johtamasta ryhmittymästä?
”Missään ei ole todettu, että Salvini tai Lega johtaisi tätä ryhmää. Nyt toki näyttäisi siltä, että mukaan ilmoittautuneista puolueista Lega on meppimäärässä laskettuna suurin”, Halla-aho sanoo.

Halla-aho kertoo saaneensa päivitetyn listan mukaan ilmoittautuneista puolueista tänään maanantaina, mutta lista ei hänen mukaansa vielä ole kaikkien osalta julkinen.
”Mukaan sitoutuneita puolueita on yhdeksän yhdeksästä eri maasta. Niillä on yhteenlaskettuna meppejä reilut 70”, hän kertoo.

Halla-ahon mukaan tämä on tilanne maanantaina. Hänen mukaansa ryhmään voi vielä ilmoittautua useitakin muitakin puolueita.
Vertailun vuoksi: mainitulla meppimäärällä ryhmä olisi samaa kokoluokkaa kuin vihreiden ryhmittymä Vihreät / Euroopan vapaa allianssi, joka sai 69 meppiä. Se olisi merkittävästi pienempi kuin europarlamentin suurimmat ryhmät EPP (180 meppiä) ja S&D (145).
Legan ja perussuomalaisten lisäksi muun muassa saksalainen jyrkän linjan AfD, Itävallan skandaalipuolue FPÖ ja tanskalainen Kansanpuolue ovat olleet Salvinin hankkeessa tiiviisti mukana. Myös Marine Le Penin johtaman ranskalaisen Kansallisen liittouman tavoitteena on muodostaa Salvinin kanssa EU-parlamenttiin määräenemmistöpäätökset estävä vähemmistöblokki.

1 ajatus aiheesta “”Maankamaralle””

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa